HIGH KEY FOTOGRAFIE

De belichting die je kiest, is bepalend voor de sfeer van een foto. Dat geldt zeker voor high-key. De lichte tonen van een high-key foto roepen associaties op met puurheid, zuiverheid en hoge kwaliteit. 

High-key

High-key fotografie is precies het tegenovergestelde: hier domineren de lichte tonen de foto. De techniek komt van oorsprong afkomstig uit de filmindustrie. Omdat de schermen niet goed met veel contrast konden omgaan, werd de verlichting zo aangepast dat er weinig schaduwen te zien zijn, met als bijkomend gevolg dat het beeld licht van toon is.

Door de lichte toon geeft een high-key foto een positief gevoel en wordt het geassocieerd met natuurlijk, puurheid en zuiverheid. Niet voor niets zie je high-key fotografie vaak terug bij newborn shoots, reclamefoto’s voor gezonde voeding en modefoto’s voor zomerkleding.

Overbelichting kan helpen bij high-key fotografie, maar gewoonweg overbelichte foto’s hebben een te hoog contrast om voor high-key door te gaan.

HIGH KEY Fotografie

De lichte tinten geven een opgewekt gevoel en worden geassocieerd met positiviteit, puurheid en zuiverheid. Dit opgewekte gevoel zie je vaak terug in bijvoorbeeld portretfoto’s, in makelaarsbrochures en op reissites.

Let’s Start Something new
START PHOTOGRAPHY!